Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Zupy » Zupa chłodnik 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Zupa chłodnik

Zupa

D: 0,3 kg szczawiu
D: 3 kostki bulionu drobiowego
D: 1,5 l kwaśnego mleka
D: 0,5 l kwaśnej śmietany
O: 0,5 kg botwiny
Z: 3 jaja
Z: 3 ogórki
M: kalafior
M: koperek
W: sól
Sposób wykonania:
W 0,5 l wrzącej wody rozpuścić kostki buliony drobiowego i  dodać posiekane warzywa: szczaw (D) i  botwinę (O). Gotować 3- 5 min.
Kalafior (M) ugotować. Jaja (Z) ugotować na twardo i  pokroić w  kostkę. Ogórki (Z) obrać i  pokroić w  paseczki. Jaja i  ogórki połączyć razem, dodać pieprzu (M) i  soli (W) oraz kawałki kalafiora (M).
Do całości dodać kwaśnego mleka i  kwaśnej śmietany (D). Podawać posypane koperkiem (M).