Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Zupy » Zupa brokułowa 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

ZAPRASZAMY NA NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Zupa brokułowa Yifan_Yang.jpg Rozróżnianie i   leczenie powszechnych zaburzeń umysłowych w   Klasycznej Medycynie Chińskiej.. – Obszerne wprowadzenie w   diagnostykę i   leczenie tych grup schorzeń. 10 - 11 VI 2017 r. Prowadzi prof. dr   Yifan Yang., więcej… Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu. Informacje i  zapisy: Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY WAŻNE SZKOLENIE: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Zupa brokułowa

Zupy

Składniki:
-  wrząca woda 2/3 l (O)
- korzeń pietruszki 1. szt. (Z)
- cebula 1. szt. (M)
- czosnek 4 ząbki (M)
- seler ¼ szt. (M)
- sól (W) lub bulion wegetariański (W)
- brokuł 1. Szt. (D)
- jogurt ¼ l (D)
- mąka orkiszowa prażona 3 łyżki (D → O)
- masło 1. łyżka (Z)

Wykonanie:
- Do garnka z  wrzącą wodą dodać posiekaną pietruszkę i  gotować 1-2 min. Dołożyć do zupy rozdrobnione: cebulę, czosnek, seler i  gotować w  otwartym garnku 5 d0 10 min. Dosypać łyżeczkę soli lub łyżkę bulionu, gotować nadal. Brokuły podzielić i  włożyć do zupy. Po zawrzeniu dodać wymieszany jogurt. Dalej gotować około 3 min. Teraz dodać podprażoną wcześniej mąkę orkiszową. Gotować całość jeszcze 3 d0 5 min i  zmiksować dodając łyżkę masła.



Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - zupy