

ZAPRASZAMY NOWE OSOBY, MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO 10-TEJ EDYCJI 2020/2021 SZKOLENIA:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, X 2020- VI 2021 roku. Prowadzi Lada Malinakova, więcej…
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715



Zupa brokułowa
Zupy
Składniki:- wrząca woda 2/3 l (O)
- korzeń pietruszki 1. szt. (Z)
- cebula 1. szt. (M)
- czosnek 4 ząbki (M)
- seler ¼ szt. (M)
- sól (W) lub bulion wegetariański (W)
- brokuł 1. Szt. (D)
- jogurt ¼ l (D)
- mąka orkiszowa prażona 3 łyżki (D → O)
- masło 1. łyżka (Z)
Wykonanie:
- Do garnka z wrzącą wodą dodać posiekaną pietruszkę i gotować 1-2 min. Dołożyć do zupy rozdrobnione: cebulę, czosnek, seler i gotować w otwartym garnku 5 d0 10 min. Dosypać łyżeczkę soli lub łyżkę bulionu, gotować nadal. Brokuły podzielić i włożyć do zupy. Po zawrzeniu dodać wymieszany jogurt. Dalej gotować około 3 min. Teraz dodać podprażoną wcześniej mąkę orkiszową. Gotować całość jeszcze 3 d0 5 min i zmiksować dodając łyżkę masła.
Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - zupy


