

SERDECZNIE ZAPRASZAMY NA JUBILEUSZOWĄ, 10-TĄ EDYCJĘ 2020/2021 SZKOLENIA:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, X 2020- VI 2021 roku. Prowadzi Lada Malinakova, więcej…
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715



Owsianka – śniadaniowa
Zupy
Składniki:- wrząca woda 2/3 l (O)
- rodzynki 4. łyżki (Z)
- migdały 1. łyżka (Z)
- siemię lniane 1. łyżka (Z)
- cynamon (kardamon) (M)
- płatki owsiane 1 szklanka (M)
* - mleko sojowe (W)
- sól (W)
- kwaśne jabłko (D) lub jogurt (D)
* - mleko kozie (O)
• zamienne
Wykonanie:
- Do wrzącej wody dodać rodzynki, posiekane migdały i siemię lnu. Gotować około 5 min. Dołożyć do zupy szczyptę cynamonu, kardamon i płatki owsiane. Dalej gotować około 20 min. Można dodać mleka sojowego (ok. 1. szklankę) i posolić. Po przegotowaniu spożywać.
W okresie lata można dodać przed spożyciem świeży jogurt. Zimą i jesienią poleca się dodatek do gotowania w postaci kwaśnego jabłka a zamiast nleka sojowego kozie mleko.


