Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Zupy » Zupa brokułowa II 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

ZAPRASZAMY NA NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Zupa brokułowa II Yifan_Yang.jpg Rozróżnianie i   leczenie powszechnych chorób skóry w   Klasycznej Medycynie Chińskiej.. – Obszerne wprowadzenie w   diagnostykę i   leczenie tych grup schorzeń. 8 - 9 IV 2017 r. Prowadzi prof. dr   Yifan Yang., więcej… Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu. Informacje i  zapisy: Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715

Zupa brokułowa II

Zupa

O: wrząca woda – 3 l
Z: 1-2 szt. Marchewki
Z: 1 pietruszka
M: 1/3 pora
M: głąb brokuła – 3 szt.
W: 4 buliony warzywne
W: sól
D: brokuł
D: mały jogurt
D-O: prażona mąka orkiszowa
Z: masło (oliwa)
Sposób wykonania:
Do wrzącej wody (O) dodać rozdrobniona marchew i  pietruszkę (Z). Por (M) przeciąć i  umyć a  następnie posiekać i  dodać do zupy. Podobnie zrobić z  nóżką od brokuła (M). Bulion warzywny (W) rozpuścić w  małej ilości wody z  zupy, a  następnie dodać.
Mąkę orkiszową (D) podprazyć na patelni (O). Do zupy dodać kwiaty brokuła (D) , jogurt (D), następnie wsypać cały czas mieszając mąkę orkiszową (D). Gotować około 5 min, na końcu dodać 1 łyżkę masła lub oliwy (Z).