Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Napoje » Mleko migdałowe 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Mleko migdałowe

Danie podstawowe

Z: 20 dag migdałów
Z: 1 łyżka miodu
W-O: 1,5 l wrzącej wody
Sposób wykonania:
Migdały sparzyć i  obrać (Z). Do wrzącej wody (O) dołożyć obrane migdały i  gotować 30 min. Zmiksować i  przecedzić przez cienkie płótno (pieluchę tetrową). Można nim zalać wcześniej przygotowane płatki Star.