Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Napoje » Napój letni orzeźwiający 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Ile to jest?
Trzydzieści osiem dodać trzydzieści cztery
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Napój letni – orzeźwiający

Napoke

Składniki w  kolejności:
- wrząca woda 1. l (O) - k. rumianku 2 łyżki (Z)
- mięta 2. łyżki (M)
- sól (szczypta) (W)
- cytryna (D)

Objaśnienie: (O) – ogień, (Z) – ziemia, (M) – metal, (W) – woda

Wykonanie:
- Do wrzątku dodać rumianek i  zamieszać. Dołożyć miętę i  gotować 1-2 min. Wsypać do całości szczyptę soli i  schłodzić. Podawać z  dodatkiem soku cytryny. Podawać przy upałach.



Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - napoje