Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Powrót na stronę główną » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Desery » Krem morelowy 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
dr Agnieszka KrzemińskaMedycyna NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Szkoła Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TCM), kurs siedmioczęściowy, edycja Wiosna 2018 Warszawa, I  - VI 2018 r. Prowadzi dr  Agnieszka Krzemińska., więcej…

Krem morelowy

Deser

Z: 0,8 kg suszonych moreli
Z: 1 opakowanie rodzynek
M: 200 g wódki
W: sól
D:0,5 l jogurtu naturalnego

Sposób wykonania:
Morele (Z) i  rodzynki (Z) przepłukać gorąca wodą . Namoczyć przez noc. Zagotować całość- 15 min. Wystudzić. Do owoców dodać wódkę (M), szczyptę soli (W) i  zmiksować. Przełożyć do salaterek. Na wierzch kremu położyć po 1 łyżce jogurtu (D).