Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Desery » Krem morelowy 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Ile to jest?
60 dodać dwadzieścia dwa
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Krem morelowy

Deser

Z: 0,8 kg suszonych moreli
Z: 1 opakowanie rodzynek
M: 200 g wódki
W: sól
D:0,5 l jogurtu naturalnego

Sposób wykonania:
Morele (Z) i  rodzynki (Z) przepłukać gorąca wodą . Namoczyć przez noc. Zagotować całość- 15 min. Wystudzić. Do owoców dodać wódkę (M), szczyptę soli (W) i  zmiksować. Przełożyć do salaterek. Na wierzch kremu położyć po 1 łyżce jogurtu (D).