Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Desery » Krem morelowy 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

ZAPRASZAMY NA NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Krem morelowy Yifan_Yang.jpg Rozróżnianie i   leczenie powszechnych chorób skóry w   Klasycznej Medycynie Chińskiej.. – Obszerne wprowadzenie w   diagnostykę i   leczenie tych grup schorzeń. 8 - 9 IV 2017 r. Prowadzi prof. dr   Yifan Yang., więcej… Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu. Informacje i  zapisy: Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715

Krem morelowy

Deser

Z: 0,8 kg suszonych moreli
Z: 1 opakowanie rodzynek
M: 200 g wódki
W: sól
D:0,5 l jogurtu naturalnego

Sposób wykonania:
Morele (Z) i  rodzynki (Z) przepłukać gorąca wodą . Namoczyć przez noc. Zagotować całość- 15 min. Wystudzić. Do owoców dodać wódkę (M), szczyptę soli (W) i  zmiksować. Przełożyć do salaterek. Na wierzch kremu położyć po 1 łyżce jogurtu (D).