Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Desery » Lody jogurtowe 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

ZAPRASZAMY NA NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Lody jogurtowe Yifan_Yang.jpg Rozróżnianie i   leczenie powszechnych chorób skóry w   Klasycznej Medycynie Chińskiej.. – Obszerne wprowadzenie w   diagnostykę i   leczenie tych grup schorzeń. 8 - 9 IV 2017 r. Prowadzi prof. dr   Yifan Yang., więcej… Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu. Informacje i  zapisy: Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715

Lody jogurtowe

Deser

D: 1,5 l. jogurtu naturalnego
D: 0,5 kg mrożonej czarnej porzeczki
D: sok z   1 pomarańczy
O: aromat waniliowy
Z: miód
Z: ciemny cukier
Z: białko z  6 jaj

Sposób wykonania:
Jogurt naturalny (D) wymieszać z  1 sztuką aromatu waniliowego (O) i  6 łyżkami miodu (Z)- całość włożyć do zamrażarki na 1 godz. Mrożoną czarną porzeczkę (D) ugotować z  sokiem z  pomarańczy (D) i  dodać 2 łyżki ciemnego cukru (Z). Po zdjęciu z  ognia odcedzić i  ostudzić.
Białko jaja (Z) odcedzić i  ubić, dodać owoce. Połączyć jogurt zmrożony z  ubitym białkiem i  ponownie zamrozić na 0,5 godz. Podawać w  czarkach polane sokiem owocowym.