Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Desery » Lody jogurtowe 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Lody jogurtowe

Deser

D: 1,5 l. jogurtu naturalnego
D: 0,5 kg mrożonej czarnej porzeczki
D: sok z   1 pomarańczy
O: aromat waniliowy
Z: miód
Z: ciemny cukier
Z: białko z  6 jaj

Sposób wykonania:
Jogurt naturalny (D) wymieszać z  1 sztuką aromatu waniliowego (O) i  6 łyżkami miodu (Z)- całość włożyć do zamrażarki na 1 godz. Mrożoną czarną porzeczkę (D) ugotować z  sokiem z  pomarańczy (D) i  dodać 2 łyżki ciemnego cukru (Z). Po zdjęciu z  ognia odcedzić i  ostudzić.
Białko jaja (Z) odcedzić i  ubić, dodać owoce. Połączyć jogurt zmrożony z  ubitym białkiem i  ponownie zamrozić na 0,5 godz. Podawać w  czarkach polane sokiem owocowym.