Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Dania śniadaniowe » Dżapaty 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Dżapaty

Danie śniadaniowe

D: ½ kg maki orkiszowej
O: 0,2 kg maki żytniej
Z: 0,1 kg kaszki kukurydzianej
M: 0,2 kg płatków owsianych
W: 1 łyżka soli
D: ½ kg maki pszennej
O: wrząca woda
Z: olej

Sposób wykonania:
Piekarnik nagrzać do 200  C. Produkty kolejno wsypywać do garnka mieszając. Na koniec dodać wrzącej wody (O), tak aby uzyskać po wymieszaniu gęste ciasto. Pozostawić pod przykryciem na 5-10 min. Następnie formować kulki, obtaczać je w  płatkach i  ziarnach ( sezam, len, słonecznik), itp. Położyć na blaszce, posmarowanej lekko olejem (Z). Naciąć nożem na krzyż. Piec w  gorącym piekarniku z  obu stron po około 20 min.