Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Dania śniadaniowe » Mieszanka śniadaniowa Star 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Mieszanka śniadaniowa Star

Danie podstawowe

D: 0,1 kg zarodków pszennych
O: 0,1 kg płatków żytnich
Z; 0, 1 kg orzechów laskowych
Z: 0,1 kg wiórków kokosowych
Z: 0,1 l oliwy
Z: 0,1 kg miodu
Z-M: 1 opakowanie cynamonu, łyżka kardamonu
M: 0,5 kg płatków owsianych
W: sól
W-O: ½ szklanki wrzącej wody

Sposób wykonania:
W misce lub garnku mieszamy kolejno zarodki pszenne (D), płatki żytnie (O), potłuczone drobno orzechy laskowe, wiórki kokosowe, cynamon (Z), sól (W).
Do szklanki z  gorąca wodą dodać miód i  oliwę (Z) oraz łyżeczkę kardamonu (M). Suche składniki zalać gorącym roztworem i  wyrobić całość na „kruszonkę”. Całość rozłożyć na blaszce i  piec 170  C przez 15 minut, a  następnie 45 min w  temp. 100  C. Można przechowywać do pól roku, podawać z  mlekiem lub jogurtem.