TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA


Powrót na stronę główną » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Pasty do pieczywa » Pasta z soczewicy
Zapraszamy na szkolenie: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Pasta z soczewicy Lada_Malinakova.jpgPodstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, X 2020- VI 2021 roku. Prowadzi Lada Malinakova, więcej… Informacje i  zapisy: Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715
dr Agnieszka KrzemińskaMedycyna SZKOLENIE: Żywienie dzieci i  młodzieży według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TCM), Warszawa 17-18 X 2020 rokuProwadzi dr  Agnieszka Krzemińska., więcej…

Pasta z  soczewicy

Dania sniadaniowe

O: wrząca woda
Z: soczewica
Z: kminek
M: pieprz ziołowy
W: sól albo sos sojowy
D: estragon
O: tymianek
Z: duszona cebulka
Z: oliwa
Sposób wykonania:
Do wrzącej wody (O) wsypać soczewicę i  kminek (Z). Gotować chwilę bez przykrycia. Dosypać pieprz ziołowy (M). Gdy soczewica zmięknie, dodać sól, sos sojowy (W), a  następnie estragon (D) i  tymianek (O). Równolegle obrać cebule (M) i  posiekać Do rondla wlać odrobinę wody, gdy zawrze, dodać cebulę i  blanszować, dolać oliwy (Z) i  dusić, aż zmięknie. Połączyć soczewicę z  cebulą duszoną i  gotować jeszcze razem przez 10 min. Całość zmiksować lub utrzeć na pastę.
Zapraszamy też na Youtube: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Pasta z soczewicy youtube.png, FB Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Pasta z soczewicy facebook.png oraz na Google+ Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Pasta z soczewicy google+.png


© Marian Nosal 2007, Czas generacji strony: 12.7 ms. Ostatnia aktualizacja: 2020-07-03 06:02