Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Pasty do pieczywa » Pasta z soczewicy 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Ile to jest?
Osiem razy 6
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Pasta z  soczewicy

Dania sniadaniowe

O: wrząca woda
Z: soczewica
Z: kminek
M: pieprz ziołowy
W: sól albo sos sojowy
D: estragon
O: tymianek
Z: duszona cebulka
Z: oliwa
Sposób wykonania:
Do wrzącej wody (O) wsypać soczewicę i  kminek (Z). Gotować chwilę bez przykrycia. Dosypać pieprz ziołowy (M). Gdy soczewica zmięknie, dodać sól, sos sojowy (W), a  następnie estragon (D) i  tymianek (O). Równolegle obrać cebule (M) i  posiekać Do rondla wlać odrobinę wody, gdy zawrze, dodać cebulę i  blanszować, dolać oliwy (Z) i  dusić, aż zmięknie. Połączyć soczewicę z  cebulą duszoną i  gotować jeszcze razem przez 10 min. Całość zmiksować lub utrzeć na pastę.