

ZAPRASZAMY NOWE OSOBY, nabór trwa!!! NOWA EDYCJA szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XII 2021- VI 2022 roku. Prowadzi Lada Malinakova, więcej…
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715



Zupa „Bogów”
Zupy
Składniki:- wrząca woda 2/3 l (O)
- korzeń lubczyka (O)
- marchewka 1. szt. (Z)
- k. pietruszki 1. szt. (Z)
- por ¼ szt. (M)
- imbir (M)
- pieprz czarny (M)
- sól lub bulion wegetariański (W)
- nać pietruszki (D)
- kurkuma (O)
- jajka 2. szt. (Z)
- olej sezamowy 1. łyżka (Z)
- szczypiorek ½ pęczka (M)
Wykonanie:
- Do garnka z wrzącą woda dodać łyżeczkę suszonego korzenia lubczyka. Marchewkę i pietruszkę utrzeć na średniogrubo lub posiekać w paski i dołożyć do zupy. Por umyć i pociąć w plasterki. Pociętego pora, szczyptę imbiru, pieprzu dołożyć do gotującej się zupy. Po 10 min. Gotowania dodać sól. Gotować jeszcze 5 min. Natkę pietruszki posiekać i dodać do garnka. Dalej gotować bez przykrycia dodając szczyptę kurkumy. Jajka rozbełtać widelcem w szklance i wlewać mieszając drewnianą łyżką w zupie do ich rozprowadzenia. Dodać olej sezamowy i gdy woda ponownie zawrze dosypać posiekany drobno szczypiorek. Zdjąć z ognia i od razu podawać do spożycia.
Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - zupy


