

ZAPRASZAMY NOWE OSOBY, nabór trwa!!! NOWA EDYCJA szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XII 2021- VI 2022 roku. Prowadzi Lada Malinakova, więcej…
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715



Szpinak bez jaj
Danie podstawowe
O: rozgrzany garnekZ: oliwa z oliwek
Z: świeże liście szpinaku, dokładnie umyte i sparzone
Z: pieczarki pokrojone
M: cebulka
W: sól
D: makaron orkiszowy
O: listki bazylii
O: kozi lub owczy ser
Sposób wykonania:
Do rozgrzanego garnka z grubym dnem wlać trochę oliwy, po chwili wrzucić liście szpinaku, pieczarki pokrojone, chwile dusić. Następnie dodać cebulkę, posolić i dusić jeszcze przez chwilę, aż się zeszkli.
Ugotowany makaron dodać do potrawy, wymieszać, aby się wszystko „przegryzło”, odstawić pod przykryciem. Na końcu dodać listki bazylii. Można posypać kozim lub owczym serem.
Używane oznaczenia i symbole:
D - przemiana Drzewa
O - przemiana Ognia
Z - przemiana Ziemi
M - przemiana Metalu
W - przemiana Wody


