Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Sałatki i surówki » Sałatka „Łąkowa” 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Sałatka „Łąkowa”

Danie podstawowe

O: 2 główki sałaty (czerwonej i  zielonej)
Z: 0,1 l oliwy
Z: 3 łyżki sezamu
M: 1 pęczek rzodkiewki czerwonej
M: 1 opakowanie rukoli
M: 2 pęczki szczypiorku
M: pieprz
W: sól
D: 0,5 kg kwaśnych jabłek
D: 2 cytryny
O: tymianek świeży lub suszony

Sposób wykonania:
Sałatę umyć i  wysuszyć (O), włożyć do dużej miski,
Posypać sezamem (Z), dodać posiekana czerwona rzodkiewkę (M), liście rukoli (M), pokrojony drobno szczypiorek (M), pieprz (M), posolić (W),
Dodać pocięte w  plastry jabłko (D), skropić cytryną (D), posypać tymiankiem (D), i  polać oliwa z  oliwek (Z). Całość wymieszać. Podawać do potraw gotowanych lub pieczonych.