Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Sałatki i surówki » Sałata w sosie Vinaigrette 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

ZAPRASZAMY NA NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sałata w sosie Vinaigrette Yifan_Yang.jpg Rozróżnianie i   leczenie powszechnych chorób skóry w   Klasycznej Medycynie Chińskiej.. – Obszerne wprowadzenie w   diagnostykę i   leczenie tych grup schorzeń. 8 - 9 IV 2017 r. Prowadzi prof. dr   Yifan Yang., więcej… Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu. Informacje i  zapisy: Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715

Sałata w  sosie Vinaigrette

Sałatki i  surówki

Z: ½ szklanki oliwy z  oliwek
M: 2 ząbki czosnku
W: sól
D: sok z   ½ cytryny
D: 2 główki sałaty

Sposób wykonania:
Sałatę obrać z  liści i  opłukać, porwać na kawałki. Do oliwy (Z) dodać utarty czosnek (M) i  sól (W), sok z  cytryny (D) oraz odrobinę rozmarynu. Zmiksować. Sałatę polać sosem.