Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Sałatki i surówki » Sałata w sosie Vinaigrette 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Sałata w  sosie Vinaigrette

Sałatki i  surówki

Z: ½ szklanki oliwy z  oliwek
M: 2 ząbki czosnku
W: sól
D: sok z   ½ cytryny
D: 2 główki sałaty

Sposób wykonania:
Sałatę obrać z  liści i  opłukać, porwać na kawałki. Do oliwy (Z) dodać utarty czosnek (M) i  sól (W), sok z  cytryny (D) oraz odrobinę rozmarynu. Zmiksować. Sałatę polać sosem.