Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Sałatki i surówki » Prasowanka z białej rzodkwi 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Prasowanka z  białej rzodkwi

Sałatka

Z: 1 łyżeczka kminku
M: 1 kg białej rzodkwi
W: 1 plaska łyżeczka soli
D: ½ pęczka natki pietruszki

Sposób wykonania:
Rzodkiew (M) umyć i  zetrzeć na średniej tarce, połączyć z  kminkiem (Z). Dodać sól (W) i  posiekana natkę pietruszki (D). Można skropić sokiem z  cytryny (D). Ubić w  kamionce, aż wyjdzie sok Przykryć podstawką z  obciążeniem. Trzymać min ½ godziny.