Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Sałatki i surówki » Prasowanka z białej rzodkwi 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

ZAPRASZAMY NA NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Prasowanka z białej rzodkwi Yifan_Yang.jpg Rozróżnianie i   leczenie powszechnych chorób skóry w   Klasycznej Medycynie Chińskiej.. – Obszerne wprowadzenie w   diagnostykę i   leczenie tych grup schorzeń. 8 - 9 IV 2017 r. Prowadzi prof. dr   Yifan Yang., więcej… Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu. Informacje i  zapisy: Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715

Prasowanka z  białej rzodkwi

Sałatka

Z: 1 łyżeczka kminku
M: 1 kg białej rzodkwi
W: 1 plaska łyżeczka soli
D: ½ pęczka natki pietruszki

Sposób wykonania:
Rzodkiew (M) umyć i  zetrzeć na średniej tarce, połączyć z  kminkiem (Z). Dodać sól (W) i  posiekana natkę pietruszki (D). Można skropić sokiem z  cytryny (D). Ubić w  kamionce, aż wyjdzie sok Przykryć podstawką z  obciążeniem. Trzymać min ½ godziny.