Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Pasty do pieczywa » Pasta ziołowa zimowa 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Ile to jest?
Osiemdziesiąt sześć — 53
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Pasta ziołowa zimowa

Dania śniadaniowa

M: 1- 2 ząbki czosnku
M: kawałek selera
W: sól
D; nać pietruszki
O: tymianek suszony
Z: 1 kostka masła
Z: 1 marchewka
M: imbir świeży lub suszony

Sposób wykonania:
Czosnek (M) utrzeć z  solą (W) na miazgę w  makutrze. Dodać posiekana natkę (D), ucierać dalej, dodając tymianek (O), masło (Z), tak, aby powstała jednolita masa. Utrzeć drobno marchew (Z) i  dodać do masła. Na koniec dodać utarty świeży lub suszony imbir (M). Wymieszać dokładnie.