Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Pasty do pieczywa » Pasta z makreli 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Pasta z  makreli

Dodatek do pieczywa

M: kawałek selera lub rzodkwi białej
W: 1- 2 makrele
D;1 pęczek natki pietruszki
D: 1 kwaśne jabłko
O: tymianek
Z :oliwa
M: imbir świeży lub suszony

Sposób wykonania:
Utrzeć selera (M), dodać obrana makrelę (W)- rozetrzeć całość. Nać (D) drobno posiekać , skropić cytryną (D). Jabłko utrzeć (D). Dodać składniki do makreli. Posypać tymiankiem (O), dodać oliwę (Z). Na koniec dołożyć utarty świeży imbir. Całość utrzeć na jednolitą masę.