Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Dania podstawowe » Placek ziemniaczano-gryczany 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Ile to jest?
Siedemdziesiąt jeden + 8
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Placek ziemniaczano-gryczany

Danie podstawowe

O: 0,3 kg kaszy gryczanej palonej
Z: 2 kg ziemniaków
Z: 3 jajka
M: 4 ząbki czosnku
M: 0,2 kg cebuli
M: pieprz czarny
W: sól

Sposób wykonania:
Kasze wypłukać i  wysuszyć (O). Ziemniaki (Z) utrzeć ( jak na placki). Cebule drobno posiekać, czosnek rozgnieść (M). Do garnka z  kaszą gryczaną dołożyć masę ziemniaczaną, dodać jaja (Z), wymieszać, dosypać cebulę i  czosnek oraz pieprz (M). Na końcu dodać sól. Głęboka blaszkę wysmarować oliwą i  wlać powstałą masę ( wysokość min. 2 cm). Piec około 45 min. Można podawać gorące lub po ostygnięciu pokroić na kawałki. Spożywać z  kiszonką.