ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Właściwy i zalecany sposób przygotowania żywności (np. gotowanie, pieczenie, smażenie, blanszowanie, duszenie, kiszenie itp.) najbardziej zależy od strefy geograficznej i klimatu panującego w miejscu jej spożycia. Ważne jest też uwzględnienie pory roku.
Przy wyborze sposobu przygotowania potraw powinniśmy zwracać uwagę przede wszystkim na następujące aspekty:
● minimalizujemy straty wartości biologicznych używanych produktów spożywczych
● optymalizujemy wartość energetyczną posiłków w
kategoriach
Yin i
Yang
● optymalizujemy wartość energetyczną posiłków w
kategoriach 5 smaków i
5 Przemian
● stosujemy się do indywidualnych zaleceń dietetycznych wynikających z
diagnozy postawionej przez eksperta TCM
● dostosowujemy sposób przygotowania żywności do klimatu
● dostosowujemy sposób przygotowania żywności do pory roku
● dostosowujemy sposób przygotowania żywności do nawyków kulturowych grupy konsumentów
● dostosowujemy sposób przygotowania żywności do indywidualnych upodobań kulinarnych konsumentów
● a
w dzisiejszych czasach dodatkowo zawsze przygotowanie posiłków zaczynamy od sprawdzenia, czy nasze produkty spożywcze są biologicznie czyste, niezmutowane nadmiernie technologiami GMO, niezatrute chemicznie i
biologicznie, nienapromieniowane różnymi skażeniami radiacyjnymi, niezmrożone nadmiernie itp.
● dochodzimy do takich czasów w
których umiejętność odtruwania skażonej systemowo żywności i
nas jako tę żywność spożywających, może stać się bardzo ważną i
podstawową w
naszej kuchni
Marian Nosal
Warszawa 24 X 2010 - 14 I
2023
tradycyjnamedycynachinska.pl/dietetyka_tradycyjnej_chinskiej_medycyny/sposoby_przygotowania_potraw/index,pl.html
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+