Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Dietetyka, odżywianie i leczenie żywieniem w tradycyjnej chińskiej medycynie » Pięć smaków w dietetyce tradycyjnej chińskiej medycyny » Klasyka Medycyny Wewnętrznej Żółtego Cesarza, część pierwsza: Suwen, rozdział czwarty, Przemiana Metalu i smak ostry 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
dr Agnieszka KrzemińskaMedycyna NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Szkoła Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TCM), kurs siedmioczęściowy, edycja Wiosna 2018 Warszawa, I  - VI 2018 r. Prowadzi dr  Agnieszka Krzemińska., więcej…

Klasyka Medycyny Wewnętrznej Żółtego Cesarza, część pierwsza: Suwen, rozdział czwarty, Przemiana Metalu i  smak ostry

Przemiana Metalu i  smak ostry:

"Metal wytwarza smak ostry

Wśród smaków, jest to smak ostry

Smak ostry rani skórę i  owłosienie ciała
Smak gorzki przeważa nad smakiem ostrym"