Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Dietetyka, odżywianie i leczenie żywieniem w tradycyjnej chińskiej medycynie » Pięć smaków w dietetyce tradycyjnej chińskiej medycyny » Klasyka Medycyny Wewnętrznej Żółtego Cesarza, część pierwsza: Suwen, rozdział czwarty, Przemiana Drzewa i smak kwaśny 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

Ile to jest?
Siedemdziesiąt jeden minus 34
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Klasyka Medycyny Wewnętrznej Żółtego Cesarza, część pierwsza: Suwen, rozdział czwarty, Przemiana Drzewa i  smak kwaśny

Przemiana Drzewa i  smak kwaśny:

"Drzewo wytwarza smak kwaśny

Wśród smaków, jest to smak kwaśny

Smak kwaśny rani ruch mieśni
Smak gorzki przeważa nad smakiem kwaśnym…"