Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Dietetyka, odżywianie i leczenie żywieniem w tradycyjnej chińskiej medycynie » Dietetyka tradycyjnej chińskiej medycyny - odżywianie zgodnie z porami roku » Jesień » Produkty zalecane na jesieni w przypadku suchości w przyrodzie 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Produkty spożywcze zalecane na jesieni w  przypadku suchości w  przyrodzie

Jeżeli jesień jest sucha z  powodu klimatu panujacego w  danym miejscu, bądź też z  powodu małej wilgotności zewnetrznej w  danym roku dietetyka medycyny chińskiej zaleca spożywanie produktów nawilżających.

W tym kontekście zaleca się:

- gruszki krajowej produkcji, najlepiej z  własnego ogrodu, bez chemii

- nieprzetworzone orzeszki arachidowe

- tofu z  niezmodyfikowanej genetycznie soji

Gruszki w  razie zimna gotujemy, a  w razie suchosci i  braku płynów najlepiej nawilżają suszone i  potem gotowane gruszki.
Czyli kompot z  suszonych gruszek.
Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Produkty zalecane na jesieni w przypadku suchości w przyrodzie IMG_6271.JPG