Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Dietetyka, odżywianie i leczenie żywieniem w tradycyjnej chińskiej medycynie » Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
Zapraszamy też na nasze strony na Facebooku: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej facebook.png Google+ Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej google+.png
dr Agnieszka KrzemińskaMedycyna NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Szkoła Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TCM), kurs siedmioczęściowy, edycja Wiosna 2018 Warszawa, I  - VI 2018 r. Prowadzi dr  Agnieszka Krzemińska., więcej…

Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej

Chińska medycyna klasyfikuje produkty spożywcze podobnie do ziół i  innych substancji leczniczych. W  niektórych przypadkach trudno jest zdecydować, do której grupy dany produkt należy zaklasyfikować, ponieważ może mieć cechy kilku grup, na przykład kilka smaków.

Z punktu widzenia Chińskiej medycyny produkty spożywcze dzielimy według kilku kategorii:

Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej POSILEK_TADEK_BYLICA_2.jpg