Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Dietetyka, odżywianie i leczenie żywieniem w tradycyjnej chińskiej medycynie » Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

W PAŹDZIERNIKU 2017 ZACZYNAMY WAŻNE SZKOLENIE: prof. dr Sun PeilinTradycyjna Medycyna Chińska Warszawska Szkoła Akupunktury Klasycznej Medycyny Chińskiej, kurs trzyletni Warszawa X 2017 - VI 2020 r. Prowadzą: prof. dr  Sun Peilin, prof. dr. Wang Weixiang, prof. dr  Wang Tianjun. , więcej…

Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej

Chińska medycyna klasyfikuje produkty spożywcze podobnie do ziół i  innych substancji leczniczych. W  niektórych przypadkach trudno jest zdecydować, do której grupy dany produkt należy zaklasyfikować, ponieważ może mieć cechy kilku grup, na przykład kilka smaków.

Z punktu widzenia Chińskiej medycyny produkty spożywcze dzielimy według kilku kategorii:

Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej POSILEK_TADEK_BYLICA_2.jpg