Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Strona glówna » Dietetyka, odżywianie i leczenie żywieniem w tradycyjnej chińskiej medycynie » Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej » Sposób działania 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
dr Agnieszka KrzemińskaMedycyna NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Szkoła Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TCM), kurs siedmioczęściowy, edycja Wiosna 2018 Warszawa, I  - VI 2018 r. Prowadzi dr  Agnieszka Krzemińska., więcej…

Działanie

Tradycyjna chińska medycyna rozróżnia wiele funkcji, jakie teoretycznie może spełniać dany produkt spożywczy, czy zioło. Jest to tradycyjna klasyfikacja działania ziół i  innych produktów leczniczych. Sposób działania każdego produktu może być zmieniony poprzez sposób przygotowania i  zmieszanie go z  innymi specyfikami.